Verstegen sluit zich aan bij CBA om biodiversiteit te herstellen

29-06-2021 (14:31) - Sustainable

Verstegen Spices & Sauces B.V. heeft zich als actief lid bij de Circulaire Bio-economy Alliance (CBA) aangesloten. Deze alliantie verbindt investeerders, bedrijven, lokale gemeenschappen, gouvernementele en niet- gouvernementele organisaties om de circulaire bio-economie te bevorderen en tegelijkertijd wereldwijd te herstellen.

De CBA is in 2020 opgericht door Prins Charles, de Prins van Wales, in het kader van de Sustainable Market Initiative. Al meer dan vijf decennia zet Prins Charles zich in tegen klimaatverandering en het verlies aan biodiversiteit. Door wereldwijd stakeholders te zoeken die dezelfde visie delen, kan de duurzame toekomst versneld worden. Dit jaar heeft Verstegen zich, net als vier andere organisaties, aangesloten bij de CBA.


Maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen

Verstegen verkoopt al tientallen jaren hoogwaardige kruiden en specerijen aan diverse markten binnen en buiten Europa. Kwaliteit, voedselveiligheid, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn belangrijke kernwaarden binnen Verstegen. Om die reden voeren zij een actieve duurzame inkoopstrategie en -beleid. Ook is Verstegen in de afgelopen jaren wereldwijd meerdere projecten gestart waarbij er gestreefd wordt naar zo veel mogelijk waardetoevoeging in de oorsprongslanden. Zo is het bedrijf in 2019 gestart met het implementeren van duurzame landbouwmethodes in landen van de oorsprong, zoals agroforestry. Eén van de voordelen van deze methode is dat de biodiversiteit plaatselijk hersteld kan worden.