Azerion sluit een exclusieve pan-Europese overeenkomst met Dailymotion

19-05-2021 (08:30) - Tech

Azerion, platform voor digitale gaming en monetisatie, heeft aangekondigd dat het de exclusieve partner geworden is van Dailymotion, een videoplatform en content monetisatie-oplossing van Vivendi.
 
Het display, in-stream en out-stream advertentie-aanbod van Dailymotion in Nederland, België, Italië, Scandinavië (Noorwegen, Zweden, Finland en Denemarken) en Luxemburg zal exclusief beschikbaar zijn via Azerion op haar eigen programmaticplatform Improve Digital.
 
Met meer dan 300 miljoen maandelijkse kijkers, die 3 miljard views per maand genereren, is Dailymotion één van de meest gebruikte videostreamingplatforms ter wereld. Sinds 2015 heeft Dailymotion zijn strategie omgebogen om gebruikers te voorzien van betrouwbare inhoudsbronnen, door meerdere Triple A-inhoudsaanbieders te contracteren, zoals Universal Music, CNN, MBC, Vice enz. Er zijn ook grote inspanningen geleverd om de gebruikerservaring op het platform te verbeteren, zodat de kwaliteit van deze nieuwe positionering tot uiting komt.