Cabture gaat 300 TCA-taxi’s van interactieve tablet voorzien

03-07-2018 (16:45) - Tech

Het Amsterdamse Cabture gaat driehonderd taxi’s van de Taxi Centrale Amsterdam (TCA) voorzien van een Cabtab. Dat is een interactieve tablet die passagiers onder meer toegang geeft tot entertainment, informatie en gratis wifi. Daarmee wil de taxicentrale inzetten op service, entertainment en een goede reiservaring.


Louaie El Rowidi, oprichter van Cabture: “We zijn er trots op dat we samenwerken met TCA. In TCA vinden we een solide partner, die investeert in nieuwe technologie en dienstverlening in de taxibranche. Het laat ook zien dat ze inzetten op vernieuwing en uitbreiding van het dienstenpakket. Hiermee komen we een stap dichter bij ons uiteindelijke doel: zorgen dat reistijd niet als een tijdsverspilling, maar als een verrijking aanvoelt." 

 

onderscheidend

Hedy Borreman, directeur van TCA “Deze tablets vergroten de dienstverlening tijdens een taxirit en daar hebben onze passagiers baat bij. Ten opzichte van andere bedrijven in de markt onderscheiden we ons al op betrouwbaarheid, kwaliteit en service. Door klanten de mogelijkheid te geven een taxirit in de taxi te beoordelen, stelt dit ons in staat onze serviceverlening continu te monitoren en waar nodig te optimaliseren.”

 

adverteren

De Cabtab van Cabture laat de passagier live TV streamen, bestellingen en reserveringen doen, nieuws en informatie van attracties raadplegen en biedt toegang tot wifi. Ook kan de passagier zijn telefoon opladen en een rating voor de taxirit achterlaten. Hiermee wil TCA de service voor de passagiers optimaliseren. De beoordelingen van passagiers worden gedeeld met het management van het Amsterdamse taxibedrijf. Het verdienmodel voor beide partijen zit waarschijnlijk in de mogelijkheid om te adverteren via de tablet.