Desktop versie LinkedIn helemaal vernieuwd

20-01-2017 (08:00) - Tech

De desktopwebsite van LinkedIn is gisteren helemaal op de schop gegaan Het bedrijf spteekt van de grootste ontwerpverandering sinds de oprichting van de site noemt. Het nieuwe uiterlijk wordt de komende weken wereldwijd uitgerold.


De navigatiebalk bovenin is opnieuw ingericht en bevat nu zeven onderdelen, waaronder een speciale vacaturesectie, berichtencentrum en netwerkoverzicht.

Berichten sturen aan contacten kan nu vanaf elke pagina, zonder dat wordt doorverwezen. Ook de nieuwsfeed heeft een nieuw ontwerp gekregen en zal worden gevuld door algoritmes en 'menselijke redacteuren'.

Wie berichten plaatst op LinkedIn, kan in detail zien wie daar interesse in hebben getoond. Op het eigen profiel toont LinkedIn suggesties om dit completer te maken.

LinkedIn is vorig jaar overgenomen door Microsoft voor rond de 25 miljard euro. De site zal blijven opereren als zelfstandige afdeling binnen Microsoft, al wordt wel gekeken hoe het netwerk kan worden geïntegreerd in de software van de Amerikaanse gigant.


NU.nl