Eenvoudig lege autostoelen delen via WhatsApp met Slinger

26-09-2019 (10:48) - Tech

Lege autostoelen delen via WhatsApp, dat kan vanaf nu met Slinger. Een gratis app voor vrienden, teamgenoten en festivalbezoekers.

De app is ontwikkeld om de CO2-uitstoot te verlagen. Wie één of meer lege stoelen heeft in zijn auto, kan deze nu eenvoudig delen via WhatsApp en zo zijn auto vullen. Organisaties en sponsoren van de evenementen krijgen ook de gelegenheid via Slinger hun CO2-emissies te compenseren. Creatieve bureau’s Liebe Leut en Lama Lama werkten samen om Slinger te ontwikkelen.

Naar schatting worden er in Nederland jaarlijks 1 miljard KM gereden naar sportwedstrijden, festivals en events. Door het introduceren van de simpele en gratis techniek kan de besparing behoorlijk oplopen. Voor de lancering van de bètaversie is een samenwerking aangegaan met de KNVB, die in de app mogelijkheden ziet om de CO2-voetafdruk van het Nederlandse voetbal te verlagen.
 
Ook wordt er samengewerkt met Justdiggit, bekend van de grootschalige landschapsherstelprojecten, die zich als partner inzet om de CO2-uitstoot te reduceren.