Eurofiber voert netwerkupgrade uit bij maincubes

23-05-2019 (10:08) - Tech

Eurofiber heeft een significante netwerkupgrade uitgevoerd bij het AMS01 datacenter van maincubes in Amsterdam Schiphol-Rijk. De Point-of-Presence (PoP) van Eurofiber bij maincubes is uitgebreid met een DWDM PoP, waarmee de connectiviteits- en bandbreedtecapaciteit in dit Amsterdamse datacenter verder worden uitgebouwd.


maincubes is een Europese aanbieder van grootschalige carrier-neutrale datacenters met momenteel datacenters in Amsterdam Schiphol-Rijk en Frankfurt. De netwerkupgrade naar Eurofiber’s PoP in maincubes AMS01, biedt colocatie klanten in dit datacenter in Amsterdam Schiphol-Rijk een forse uitbreiding aan bandbreedtemogelijkheden en DWDM-gebaseerde redundantieopties.


Daarnaast biedt het volgens maincubes en Eurofiber sterk verbeterde toegang tot een glasvezelkabelnetwerk in de Benelux van meer dan 31.000 kilometer in lengte en meer dan 1.000Tb/s aan totale netwerkcapaciteit.


nog zelden zien

'Op deze manier kunnen we onze colocatie klanten SLA-ondersteunde uptime-garanties van 100 procent bieden, iets wat we vandaag de dag nog zelden zien in de datacenterbranche', vertelt Joris te Lintelo, directeur bij maincubes. 'Eurofiber heeft gekozen voor maincubes AMS01 als een belangrijke faciliteit in de regio Amsterdam voor hun netwerkupgrade. Wij waarderen de DWDM-gedreven redundantie en uitgebreide bandbreedte-opties die zij bieden aan de enterprise klanten van maincubes en ons groeiende Europese datacenter platform.'
 

autofabrikant

De DWDM netwerkupgrade van Eurofiber in maincubes AMS01 volgt op het nieuws dat autofabrikant Daimler de datacenter infrastructuur van maincubes heeft geselecteerd om zijn nieuwe autoconnectiviteitsplatformen door middel van colocatie te huisvesten. 


'Zulke zakelijke klanten hebben voor hun bedrijf en gebruikscases een ultieme netwerk-redundantie nodig', zegt Jeanine van der Vlist, CCO van Eurofiber. 'De architectuur van ons glasvezelnetwerk in de Benelux biedt een unieke architectuur voor dergelijke business-cases waar hoge redundantie van belang is. Deze upgrade voor de Eurofiber PoP in het Amsterdam AMS01 datacenter van maincubes is een belangrijke stap en we kijken ernaar uit om onze samenwerking met maincubes verder te versterken.'