Facebook maakt van digitale bril 'gewone bril'

19-04-2017 (11:51) - Tech

Facebook heeft vandaag op de eerste dag van zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie in Californië een nieuw platform aangekondigd waar ontwikkelaars mee aan de slag kunnen. Zij kunnen voor de camera in Facebook, Messenger, WhatsApp en Instagram virtuele stukjes informatie gaan ontwikkelen.


digitale bril

In eerste instantie kunnen de ontwikkelaars alleen selfie-filters toevoegen. Op het podium liet topman Mark Zuckerberg onder anderevoorbeelden zien van Nike. Het idee is dat je na een rondje rennen kunt laten zien hoe goed (of slecht) het ging en dit in de vorm van een filter over een foto of video kunt plakken.

gewone bril
Dat klinkt niet zo spannend en is ook niet het einddoel. Facebook wil je bril worden voor een nieuwe digitale wereld. Via die bril kun je virtueel informatie opvragen, spelletjes spelen of televisie kijken. Dat gebeurt nu nog in de vorm van de camera in de apps van Facebook, maar Zuckerberg maakt er geen geheim van dat dat zijn ambitie is dat mensen dezelfde informatie krijgen als ze een gewone bril op zetten.


NOS.nl