Google gaat met de digitale werkplaats het land in

25-10-2018 (09:17) - Tech

De mogelijkheden van online zijn legio, maar om optimaal deze kansen van het internet te benutten zijn digitale vaardigheden cruciaal. Google gaat daarom vanaf november 'on tour' met een bus door heel Nederland om gratis trainingen en workshops te geven aan ondernemers en studenten.


De bus gaat een jaar lang door Nederland touren en meer dan 50 verschillende locaties bezoeken. De eerste drie steden die worden bezocht zijn Arnhem, Den Haag en Groningen. In de bus worden workshops gegeven over onder meer het vergroten van online zichtbaarheid voor je bedrijf. Studenten kunnen bijvoorbeeld leren hoe zij zich online goed kunnen profileren voor een stage of een baan.

 

digitale werkplaats

Pim van der Feltz, directeur Google Nederland: “Wij geloven dat het internet kansen biedt voor iedereen. Daarom willen we mensen graag laten ervaren hoe het internet hen kan helpen hun doelen te bereiken, zoals de groei van het eigen bedrijf of het vergroten van de inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Sinds eind 2015 organiseren we daarom in Nederland online en offline trainingen met ons programma De Digitale Werkplaats, waarmee we al zo’n 100.000 Nederlanders hebben kunnen helpen hun digitale vaardigheden te vergroten. Door nu met de bus het land in te trekken, willen we het ondernemers en studenten gemakkelijk maken om mee te doen en nog meer mensen de kans geven om hun vaardigheden te vergroten.”

 

Google is eind 2015 begonnen met de Digitale Werkplaats, waarmee ondernemers de kans krijgen om de digitale vaardigheden op te doen. Inmiddels hebben zo’n 100.000 Nederlanders de trainingen van de Digitale Werkplaats gevolgd en worden er naast trainingen voor ondernemers ook voor studenten en werknemers speciale online en offline trainingen georganiseerd. Het afgelopen jaar konden deelnemers in een pop-up trainingslocatie in Amsterdam Centrum en Zuidoost terecht, maar om meer mensen de gelegenheid te geven om hun vaardigheden en kennis te vergroten trekt Google nu het land in.