Klarna introduceert 'betalen met 1 klik'

02-08-2017 (14:31) - Tech

Klarna, aanbieder van online betaaldiensten, heeft een nieuwe functionaliteit toegevoegd aan haar klantportal Mijn Klarna en aan de Klarna App. Met ‘betalen met 1 klik’ hoeven klanten nog maar eenmalig persoonsgegevens aan Klarna door te geven. Daarna kunnen zij hun factuur voortaan met een simpele druk op de knop betalen.


'Betalen met 1 klik' is nu alleen beschikbaar op Mijn Klarna en Klarna App. Met het portal en de populaire app  hebben gebruikers op één centrale plek een volledig en up-to-date overzicht van al hun online aankopen en betalingen. Met 'betalen met 1 klik' kunnen zij hun Klarna-factuur nu nog sneller en eenvoudiger voldoen. 


Veilig en soepel

Robert Bueninck, managing director Klarna Benelux en Frankrijk: “'Betalen met 1 klik' past naadloos bij onze ambitie om online aankopen zo veilig en soepel mogelijk te maken. Consumenten willen bij een betaling niet elke keer hun - persoonlijke - gegevens invullen en autorisaties geven. Wij slaan data veilig op, zodat zij bij elke betaling klaarstaan voor gebruik. Webwinkels hoeven zelf geen gegevens meer op te slaan.”


‘M-commerce’ in de lift

De afgelopen jaren is het aantal aankopen bij webshops via desktop en laptop gestagneerd, terwijl het aantal aankopen met smartphones blijft stijgen. Bueninck: “Door de enorme groei van ‘m-commerce’ is een perfecte checkout experience randvoorwaardelijk geworden. Mensen willen ook onderweg altijd snel en veilig een aankoop kunnen doen.” Klarna verwacht dat 'betalen met 1 klik' binnen aanzienlijke tijd de meest prominente online betaalmethode van de Klarna App gaat worden, maar daar blijft het niet bij. Bueninck: “We beperken ons niet tot de app, maar gaan deze technologie op termijn ook op onze andere diensten toepassen.”