Miljoen gebruikers voor Tikkie

22-08-2017 (15:00) - Tech

De mogelijkheid om via een chat-app betaalverzoeken te sturen is populair. Tikkie, een app van ABN Amro voor Android en iOS om rekeningen te delen, heeft nu meer dan een miljoen gebruikers. Ook niet-ABN Amro-klanten kunnen de app gebruiken.


De app bestaat sinds juni vorig jaar. In de afgelopen drie maanden zijn er een half miljoen gebruikers bijgekomen. Uit gegevens van ABN Amro blijkt dat Tikkie vooral populair is onder 20- tot 35-jarigen, maar dat ook mensen van andere leeftijden de app weten te vinden.
 

Rekening sturen via appje

Via Tikkie kunnen gebruikers een bepaald bedrag instellen, omschrijven waar het voor is (bijvoorbeeld 'pizza' of 'feest mama') en vervolgens via een app als WhatsApp of iMessage de link delen van de website waar betaald moet worden. Via deze website kunnen gebruikers, ongeacht of ze de app hebben, betalen met iDeal. Hier krijgt de ontvanger van het geld een melding van, zodat die weet dat er is betaald. Gemiddeld worden er per week 150.000 betaalverzoeken verstuurd voor zo'n 27,50 euro.
 
 

NOS.nl