Moritz zet geluidsgolven van Polestar 2 om in muziek

10-08-2021 (14:06) - Tech

Polestar, het Zweedse elektrische automerk, heeft samen gewerkt met robotica-ingenieur en muzikant Moritz Simon Geist om een geheel nieuw soort muziek te creëren. Moritz heeft naam gemaakt door robots te bouwen die muziek maken van geluiden uit onwaarschijnlijke bronnen.

Om tot het nummer te komen, bouwde Moritz eerst een aantal robots van onderdelen van de auto. Elke robot haalde vervolgens een geluidssample uit de verschillende elementen in dat onderdeel. Dit betrof niet alleen fysieke geluiden maar ook geluiden gebaseerd op de veranderende elektromagnetische velden van de systemen aan boord van de Polestar 2. De samples werden gebruikt om beats te creëren die Moritz vervolgens heeft verweven tot een compositie. Hierbij bespeelde hij de auto als een instrument.
 

Eigen weg gaan

Het pakket met geluidssamples is ook beschikbaar gemaakt, zodat iedereen online met de beats kan spelen. Zo kun je je eigen soundtrack maken op basis van de geluiden van de Polestar 2 en op deze wijze de auto op een nieuwe, creatieve manier verkennen. "De auto-industrie is van oudsher vrij gesloten. Wij geloven erin om buiten de sector te kijken en zijn geïntrigeerd door mensen en bedrijven die hun eigen weg gaan", zegt Head of Brand & Marketing bij Polestar, Åsa Borg.