Receptierobot heet je welkom bij Univé

21-09-2017 (10:37) - Tech

Robots pikken onze banen in, ze worden te intelligent en zijn een bedreiging voor de wereldvrede. Het imago van de robot heeft wat deuken opgelopen. Univé probeert daar verandering in te brengen met receptierobot Pepper.
 

persoonlijk contact

Pepper is geïnstalleerd in een Univé-winkel in Heerhugowaard. Het gaat in eerste instantie om een test, waarbij Univé wil doorgronden hoe klanten reageren op interactie met een robot als hostess. Dus worden de klanten hier welkom geheten door Pepper, die ook een gesprekje met ze probeert aan te knopen. Tijdens het wachten kunnen klanten een quizje met haar doen en uiteindelijk wordt ze gevraagd hoe ze het contact hebben ervaren. 
 

spannend

CEO Joost Heideman spreekt van een spannende onderneming: ‘De samenleving verandert en robots zijn daar mogelijk een ingrijpend voorbeeld van. Het is spannend, want niemand weet wat het echt gaat betekenen en tegelijk biedt het ook kansen, misschien ook voor de dienstverlening van Univé. Dit is een eerste test om dat te gaan ontdekken.’ ‘Overigens geloven we niet dat robots mensen vervangen. Als ze werkelijk helpen, dan vooral als aanvulling’, vult directeur Robert de Ruiter van Univé Regio+ (waar de test plaatsvindt) aan.
 

RoboValley 

De komst van Pepper maakt onderdeel uit van de recent deelname van Univé aan RoboValley, waar in samenwerking met de TU Delft Robotics Institute allerlei organisaties onderzoek doen naar robotica. Univé heeft er sinds kort een kantoor en is zo ook in contact gekomen met Interactive Robotics, waarmee de test met Pepper samen wordt uitgevoerd.
 
De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.