Samsung en Cheil ontwikkelen BMX-innovatie

24-06-2021 (10:14) - Tech

Samsung Benelux is sponsor van de Olympische BMX-ers Niek Kimman en Judy Baauw. Om invulling te geven aan dat sponsorship heeft Cheil het Samsung FastFrame ontwikkeld. De nieuw ontwikkelde BMX-fiets met bijbehorende app moeten beide BMX-atleten op weg naar de Olympische Spelen helpen bij het perfectioneren van de start; het allesbepalende moment in een BMX-race.
 
Om in de BMX-sport kans te maken op goud (het zou het eerste BMX-goud voor Nederland zijn) is de perfecte start essentieel: 70% van de races wordt namelijk in de eerste 9 meter gewonnen. Die perfecte start bestaat uit drie elementen: reactiesnelheid, kracht en de hoek waarin de fiets in de eerste meters wordt opgetrokken. Het op maat gemaakte Samsung FastFrame, met ingebouwde technologie, meet deze drie elementen bij elke start. De data die direct op de smartphone van de coaches is af te lezen, onthult de finesses van de perfecte start, zoals nooit eerder mogelijk was. BMX’ers Kimmann en Baauw hebben met het FastFrame de afgelopen maanden intensief kunnen trainen.

Thijs de Boer, ECD Cheil Benelux: "Het is geweldig als je als bureau en adverteerder sportmarketing kunt bedrijven met meer dan alleen een mooi verhaal. Met innovatie bijdragen aan het succes van Olympische sporters is wat mij betreft het hoogst haalbare. Hopelijk pakt het net zo goed uit als 3 jaar geleden met het Samsung SmartSuit."