SEO-trends 2021: 3 trends voor betere ranking

SEO-trends 2021: 3 trends voor betere ranking

30-09-2020 (11:14) - Tech

2021 lijkt misschien nog ver weg, maar voor de rasechte ondernemer is het nooit te vroeg om te kijken naar de SEO-trends voor het nieuwe jaar. Begin nu alvast met het toepassen van nieuwe ontwikkelingen omtrent linkbuilding, mobiele optimalisatie en kwalitatieve content en je zorgt voor een betere ranking van je website in 2021.
 

Scoor met beste content die online te vinden is

Nederland is een land van ondernemers; op 1 januari 2020 is de grens van 2 miljoen ondernemingen in ons land gepasseerd. Tijd dus om écht op te vallen wil je klanten scoren. Dit doe je in 2021 met kwaliteitscontent; zorg ervoor dat je de concurrentie voor blijft door alleen kwalitatieve blogs, artikelen en andere content online te plaatsen. Wees hierin autoritair, wat zoveel inhoudt als dat je de meest volledige en meest waarheidsgetrouwe aanbieder moet zijn van content over een bepaald onderwerp.
 

Verschuiving van linkbuilding in 2021

Linkbuilding is al enkele jaren een begrip binnen SEO. Zo leerden we tot 2021 dat des te meer backlinks je website had, des te hoger de ranking in Google was. Inderdaad: tot 2021. Er is namelijk een verschuiving te zien in het nieuwe jaar, omdat er op deze manier flink gemanipuleerd kon worden; content die niet eens heel kwalitatief was, scoorde met linkbuilding alsnog hoog in Google. In 2021 wordt er gekeken naar backlinks die daadwerkelijk passen bij je niche. Op basis van kwalitatieve en passende links krijg je een hogere ranking in Google.
 

Mobiele optimalisatie is belangrijker

Tot slot: mobiele optimalisatie. De helft van de Nederlandse consumenten verwacht binnen vier jaar de meeste online aankopen via de mobiele telefoon te doen. Begin daarom in 2021 zeker met het optimaliseren van je website voor mobiele gebruikers. In de meeste gevallen is het simpel om je website net zo goed op mobiel te laten werken zoals de website op desktop draait. Let hierbij op de snelheid van het laden; Google straft je af wanneer een website traag werkt door downloads, grote afbeeldingen of onnodig grote advertenties.