Shopify en Pinterest breiden samenwerking uit

21-04-2021 (10:53) - Tech

Om ondernemers over de hele wereld te helpen met het gemakkelijk online zetten van hun producten én om in te spelen op een groeiende vraag van wereldwijde consumenten, breidt Shopify de samenwerking met Pinterest uit naar 27 nieuwe landen, waaronder Nederland. Het Shopify Pinterest kanaal is vanaf nu ook actief in onder andere: Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Brazilië.
 
Meer dan 1,7 miljoen internationale Shopify-gebruikers kunnen nu eenvoudig hun producten via Pinterest omzetten in ‘Product Pins’ die gericht worden weergegeven op het platform en voorzien zijn van dynamische prijs- en beschikbaarheidsinformatie.
 
Het afgelopen jaar is het winkelgedrag van consumenten aanzienlijk veranderd. Volgens het Shopify "Future of Commerce 2021" onderzoek deed 84 procent van de internationale respondenten online aankopen sinds het begin van de pandemie. 65 procent van de respondenten gaf aan in fysieke winkels te shoppen wanneer dit mogelijk was. Twee op de vijf Nederlanders geeft bovendien in een recent onderzoek van Ipsos aan dat ze tijdens de pandemie méér online winkelden dan daarvoor. Veel webwinkeliers hebben in reactie hierop een Pinterest account opgezet. Op deze manier bieden zij een online winkelervaring die de fysieke winkelervaring nabootst, zoals door de winkelgangen en collecties te struinen, en prijsvergelijkingen te maken. Het uploaden van catalogus feeds op Pinterest is tussen maart 2020 en maart 2021 wereldwijd meer dan 14 keer zo groot geworden.