Start-up Shleep bestrijdt slaaptekort-epidemie met app

19-12-2017 (09:47) - Tech

Het was een tijd lang een hot issue: de slaapproblemen van de Nederlander. Zo’n dertig procent gaf in een onderzoek van ArboNed aan moeite te hebben in slaap te komen en te blijven. Start-up Shleep komt met een slaapapp om hen daarbij te helpen.
 

neurowetenschap

De app is ontwikkeld door slaapexpert Dr. Els van der Helm op basis van de laatste inzichten uit de neurowetenschap. Naast een persoonlijke slaapcoach is de app een handige informatiebron, een grote hoeveelheid kennis is beschikbaar in een handig overzicht.
 

gedragverandering

Het belangrijkste blijft echter nog wel het verbeteren van je slaapgewoonten. De app voorziet de gebruiker van een op maat gemaakt programma, gebaseerd op een vragenlijst die je in de app krijgt aangeboden. Van der Helm over de slaapcoaching: ‘Het gaat onder meer om ontspanning en omgaan met technologie. We presenteren die informatie in een serie filmpjes, gecombineerd met gerichte oefeningen. Hoe beter iemand begrijpt waaróm bepaald gedrag leidt tot een verstoorde slaap, hoe makkelijker het is om dit gedrag te veranderen. Dat is een bekend gegeven uit de psychologie en onze eerste resultaten laten zien dat dit ook echt werkt.’
 
De app is vanaf vandaag beschikbaar voor zowel iOS als Android. Begin januari krijgt Shleep de kans zich te presenteren op tech- en innovatiebeurs CES in Las Vegas. De startup doet dat in samenwerking met StartupDelta.

 

De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.