Ubideo biedt alternatief voor Facebook en YouTube

14-11-2017 (13:37) - Tech

Live gaan op Facebook en het liverstreamen op YouTube, dat waren de twee manieren waarop je live verslag kon doen van nieuwswaardige gebeurtenissen. Tot nu. De Amsterdamse startup Ubideo heeft een Android-app gelanceerd waarmee live kunt streamen.

grote klanten

Bedrijven kunnen de live stream zelfs op hun eigen website of app plaatsen. Ideaal voor bedrijven die advertentie-inkomsten als businessmodel hebben of een directe relatie met hun klanten willen behouden. De eerste grote klanten hebben zich al gemeld: onder andere de Telegraaf, Open Rotterdam en NH Media.

overweldigend

Gerald Been is oprichter en CEO van Ubideo: ‘De app maakt het voor bijvoorbeeld nieuws- en mediaorganisaties mogelijk om binnen 2 minuten op elke locatie in Nederland live te gaan. Zo kunnen ze ‘news as it happens’ brengen en de engagement met bezoekers en abonnees vergroten. De feedback die wij van klanten krijgen is overweldigend.’ 

beschikbaarheid

De Android App is nu gratis te downloaden in de Google Play Store. Ubidoe is al beschikbaar als iOs app via de App Store.
 

 

De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.