VR Academy van start

26-03-2017 (18:58) - Tech

Hilversum Media Campus, NHTV, MediaMonks en HKU starten met VR Academy. Deze technologie biedt volgens de deelnemers grote (internationale) marktkansen voor de creatieve industrie. Donderdag 23 maart is de eerste training gestart in het Hilversumse Old School Projects.


MediaMonks, Hilversum Media Campus, NHTV en HKU besloten om hun krachten te bundelen en samen een impuls te geven aan kennis- en talentontwikkeling op het gebied van VR in Nederland.

De eerste training die de VR Academy aanbiedt is ‘Breaking the Ground for VR’. Op donderdag 23 maart en donderdag 6 april gaan Robert-Jan Blonk (VR Producer van MediaMonks), Marnix van Gisbergen (Lector Digital Media Concepts van NHTV) en Hartmut Koenitz (Lector Interactive Narrative Design van HKU) in op het hele VR-productieproces: van idee tot realisatie.

Naast de introductietraining voor makers zal het aanbod uitgebreid worden met onder meer trainingen voor directie en hoger management en een verdiepingstrack voor meer ervaren makers en VR-experts.