Affiliprint sluit partnership met EdenProjects voor bomenplant in ontwikkelingslanden

30-04-2019 (11:01) - Toeleveranciers

Affiliprint, gespecialiseerd in insert marketing, gaat een samenwerking aan met EdenProjects, de non-profitorganisatie die in ontwikkelingslanden werkt aan de wederopbouw van de natuur. Voor elke 1.000 inserts die Affiliprint samen met haar partners produceert, plant het bedrijf een boom in Madagaskar. Inmiddels zijn de eerste 149.770 bomen geplant.
 
De partnership die Affliliprint per direct met EdenProjects aangaat, is ingegeven door de forse groei sinds 2017, toen Affiliprint zijn netwerk heeft uitgebreid van 5 naar 30 landen. Een tweede ontwikkeling is de recente lancering van Linehub, de nieuwe familybrand waar Affiliprint sinds januari onderdeel van uitmaakt met zusterbedrijven Daisycon, Sovendus en Conversive. 
 

iets teruggeven

Ron Thomassen, managing director Affiliprint: “Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Affiliprint en dat willen we extra onderstrepen. Onze business neemt internationaal toe, onze productie daarmee ook. Eén van de dingen die we kunnen doen, is iets teruggeven aan de landen waar het hout vandaan komt dat we nodig hebben voor onze printproductie. Wij planten daarom vanaf nu in samenwerking met EdenProjects en lokale boeren bomen in ontwikkelingslanden, te beginnen in Madagaskar. Voor elke 1.000 inserts die we produceren, planten we één boom. In april zijn de eerste 149.770 bomen geplant ter compensatie voor de business waarvan we het drukwerk hebben geproduceerd.”