Antalis ontwikkelt nieuwe verpakking voor Bakker.com

21-02-2017 (12:53) - Toeleveranciers

Met ongeveer 3,2 miljoen verzendingen per jaar is Bakker.com Europa’s grootste tuinspecialist. Antalis heeft samen met Bakker.com het afgelopen jaar een nieuwe verpakking voor kamerplanten ontwikkeld. Met deze verpakking kan het bedrijf in Hillegom het verpakkingsproces verder optimaliseren. 


Bakker.com werd in 1945 opgericht en levert inmiddels aan 19 landen. Afnemers zijn particulieren die uit een breed aanbod aan kamer- en tuinplanten, bloembollen en accessoires kunnen kiezen. Het bedrijf verwerkt op piekmomenten ruim 30.000 klantorders per dag.  


Bakker.com was niet tevreden over de verpakkingen voor de kamerplanten. Er werden 13 verschillende dozen met veel opvulmateriaal, zoals houten stokjes, papier en vlokken, gebruikt om de kwetsbare planten goed te kunnen verzenden. Bij Bakker.com werken veel uitzendkrachten, voor hen is het belangrijk dat de verpakking eenvoudig en snel te verwerken. Ook de klanten waren niet positief over de hoeveelheid aan verpakkingsmaterialen die gebruikt werden voor de verzending van de planten.