BBC Worldwide en FremantleMedia kondigen nieuwe samenwerking aan

21-02-2018 (09:45) - Toeleveranciers

BBC Worldwide Showcase, Liverpool: BBC Worldwide en FremantleMedia Netherlands en Belgium hebben vandaag een nieuwe samenwerking aangekondigd. FremantleMedia wordt de exclusieve producent van de entertainment en non-scripted formats van BBC Worldwide in Nederland en België.
 

BBC Worldwide’s productiesamenwerking en meerjarige deal met FremantleMedia Netherlands en Belgium verleent FremantleMedia in de Benelux het recht om de entertainment en non-scripted formats uit de catalogus van BBC Worldwide te produceren. Onder de samenwerking vallen de huidige BBC Worldwide formats die reeds door FremantleMedia in de Benelux worden geproduceerd, en toekomstige entertainment en non-scripted formats. De samenwerking tussen BBC Worldwide en FremantleMedia zal geen invloed hebben op de productiedeals die BBC Worldwide reeds met andere producenten is overeengekomen.
 

Jacob de Boer, Global Commercial Director, Formats Production, BBC Worldwide zegt: “FremantleMedia Netherlands en Belgium zijn de voordehand liggende partner voor ons. Zij produceren in Nederland ‘Heel Holland Bakt’ voor NPO 1 en zullen ‘Dancing With The Stars’ gaan produceren als deze show terugkeert na een onderbreking van zes jaar op de Belgische televisie bij SBS."
 

Georgette Schlick
, CEO FremantleMedia Netherlands & Belgium gaat verder: “Een goede samenwerking leidt per definitie tot waardecreatie. De catalogus van BBC Worldwide is divers en aantrekkelijk. Van succesvolle factual reality series tot grote spectaculaire entertainmentshows. Wij geloven dat deze catalogus, gecombineerd met FremantleMedia’s track record als maker en producent van internationale formats, zal leiden tot een breed scala aan kwalitatief goede shows. "