Een pakket versturen, wat zijn de mogelijkheden?

27-03-2020 (11:15) - Toeleveranciers

Een pakket versturen naar het buitenland kan met verschillende vervoerders. Wat zijn de verschillen? Waarom ben je de ene keer beter af met DHL en de andere keer met UPS? Heeft dit alleen te maken met de tarieven van de vervoerders en dus de verzendkosten van het pakket?

Nu steeds meer consumenten online bestellen, worden er, ook internationaal, steeds meer pakketten verstuurd. Bij het versturen van een pakket of een pallet naar het buitenland komt veel kijken, maar beantwoord altijd eerst de vraag wanneer het bij de ontvanger moet zijn. Afhankelijk van in welk land de ontvanger zich bevindt, moet je rekening houden met een bepaalde looptijd. Het klinkt simpel, maar hier struikelen de meeste verzenders al door aan te nemen dat het pakket er morgen of overmorgen wel zal zijn.

Als de ontvanger buiten de Benelux woont, wordt de wereld opeens een stuk groter. Als je meerdere pakketten tegelijk wilt versturen kun je bovendien beter kiezen voor pallet transport in plaats van het verzenden van pakketten los van elkaar.

Bij een pakket versturen buitenland, zijn er bij elke vervoerder zaken om rekening mee te houden. Iedere vervoerder heeft zijn processen op een andere manier ingericht om je pakket of pallet op de meest efficiënte manier in het buitenland te krijgen. Bijvoorbeeld bij een pakket versturen naar het buitenland met UPS zijn er meer afleverpogingen dan bij DHL. Kies daarom het proces wat het best past bij je verwachtingen.
 

Express diensten

Ook zijn er express diensten als TNT, DHL, UPS, FedEx, UPS, Skynet die vaak meerdere service opties kennen met verschillende tarieven, van supersnel tot rustig, maar wel altijd onder de supervisie van de vervoerder. Internationaal verzenden via een express dienst brengt meer garantie met zich mee dan via een reguliere vervoerder.

Of je nu kiest voor snel of voor minder snel, kies altijd zorgvuldig en weeg ook af of je (een deel van) de verzendkosten kunt doorberekenen. Maar wat je ook besluit, een internationaal pakket versturen, doe je àltijd met een betrouwbare vervoerder. Dan weet je zeker dat je jouw zending kunt volgen èn dat het op de plaats van bestemming is op het gewenste moment.