Thinkwise doet digitaal werk voor Niverplast

14-06-2018 (12:38) - Toeleveranciers

Thinkwise realiseert voor verpakkingsspecialist Niverplast nieuwe ERP-software. De nieuwe bedrijfssoftware kreeg de naam Amber 2 en Niverplast zegt dat het nu al grote voordelen oplevert.


Niverplast ontwerpt, ontwikkelt en vervaardigt verpakkingsmachines en volledige productielijnen die wereldwijd worden ingezet in onder andere de voedingsindustrie. Om te kunnen blijven voldoen aan de behoefte uit de markt moest Niverplast zijn oude maatwerk ERP-systeem onder handen nemen. Marleen Haarman, verantwoordelijk voor procesoptimalisatie & automatisering bij Niverplast: “Wij verwerkten de handelsprocessen en financiële bedrijfsprocessen met een DOS-applicatie uit jaren ‘80. Dit systeem was zo erg verouderd en dat het niet meer werd ondersteund. Dat werd een steeds groter bedrijfsrisico.”

 

meteen resultaat

Onder meer een efficiëntere digitale facturatie, beperking van bedrijfsrisico’s, meer inzicht in de logistieke keten en tijdsbesparing door automatisering zijn gerealiseerd. De implementatie van de eerste fase van het ERP-systeem Amber 2 wordt succesvol genoemd. “Het gaat om hele normale dingen,” legt Haarman uit. “We stuurden bijvoorbeeld nog facturen per post en nu gaat dat automatisch en digitaal per mail. Bovendien is het systeem nu geïntegreerd met het boekhoudpakket van Exact.”