Agenda


brabant wunderkammer

Tentoonstelling

brabant wunderkammer

do 14 september 2017 t/m zo 31 december 2017 - Van 14 september tot en met 31 december is de expositie ‘Brabant Wunderkammer’ te zien in de expositieruimte van bkkc. Met deze expositie maken we de gunstige humuslaag voor het huidige design zichtbaar. In het kader van het themajaar ‘van Mondriaan tot Dutch Design’ in 2017 geeft bkkc deze expo vorm In samenwerking met Moyra Besjes en Natasja Lauwers van by aaaa.

Van 14 september tot en met 31 december is de expositie ‘Brabant Wunderkammer’ te zien in de expositieruimte van bkkc. Met deze expositie maken we de gunstige humuslaag voor het huidige design zichtbaar. In het kader van het themajaar ‘van Mondriaan tot Dutch Design’ in 2017 geeft bkkc deze expo vorm In samenwerking met Moyra Besjes en Natasja Lauwers van by aaaa.

 
maakindustrie
De provincie Noord-Brabant is een bijzondere en veelzijdige provincie op het gebied van de maakindustrie. Van oudsher staat Brabant bekend om onder andere de textiel- en keramiek industrie. Het zit in het DNA van Brabant om te ‘doen’. In deze provincie wordt uitgevonden, kennis ontwikkeld en gemaakt.
 
wandkabinet
Het ‘doen’ als DNA van Brabant maken we zichtbaar met deze expositie. Een Wunderkammer bestaande uit een op maat gemaakt wandkabinet geïnspireerd op kunststroming De Stijl besteedt aandacht aan experiment, prototype en product. De expositie brengt zowel de gevestigde Brabantse design-orde in beeld als het aanstormend talent.
 
deelnemers
Deelnemers zijn o.a. Sigrid Calon, Cor Unum, Piet Hein Eek, Mats Horbach, Floris Hovers, Ontwerpduo, Noud Sleumer, Jan Koen Lomans, Jeroen Wand, Made By RENS en Joost van Bleiswijk.
Kortom: ‘Brabant Wunderkammer’ staat voor een bonte verzameling van Brabants trots!
 
expositie brabant wunderkammer | praktische info
opening expositie: do 14 sep 17:00 - 19:00 uur. Toegang is gratis.
locatie: bkkc, spoorlaan 21 i-k, Tilburg
De expositie is te zien van 14 september tot en met 31 december 2017.
 
meer info over design en brabant wunderkammer vind je hier.