Agenda


Ferrotopia opent op NDSM-werf

Ode aan staal, ijzer en de oude industrie - Tentoonstelling

Ferrotopia opent op NDSM-werf

wo 25 april 2018 t/m zo 13 mei 2018 - Op woensdag 25 april opent Ferrotopia, een kunstinstallatie van Atelier Van Lieshout, op de NDSM-werf. Ferrotopia is een ode aan staal, ijzer en de oude industrie maar plaatst tevens vraagtekens bij het nieuwe maken en de circulaire economie. Daarnaast functioneert de installatie als een pop-up museum waar gedurende zeven maanden een uitgebreid programma gaat plaatsvinden.


Ferrotopia is onderdeel van een nieuwe serie kunstwerken van Atelier Van Lieshout En stelt vragen over de toekomst. Bevinden wij ons op een kantelpunt in de geschiedenis? Tussen utopie en destructie? Zullen nieuwe technologieën ons gelukkig maken? Breken we met oude gewoonten en techniek om op basis van nieuwe energie en materialen op een andere manier met elkaar te communiceren en samen te leven? Of lopen we op de rand van de afgrond waarbij besluiteloosheid, vercommercialisering en big data ons hele bestaan zullen controleren?


Op de NDSM-werf komt deze gedachtewereld samen in een kunstwerk bestaande uit een vier gebouwen die rond een groot plein staan.