Agenda


TikTok training voor ouders

Seminar

TikTok training voor ouders

do 15 april 2021 t/m ma 19 april 2021 - Afgelopen maand publiceerde de Consumentenbond de uitkomst van hun onderzoek naar de veiligheid van het social media platform TikTok. De conclusie was dat het medium haar jonge gebruikers misleidt en onvoldoende beschermt. Maar volgens TikTokker Beau Potman (660.000 volgers) en social media expert Janine van Tulder gaan er nog meer gevaren schuil. Zij bieden vanaf 15 april een webinar voor ouders, omdat volgens hen TikTok verbieden niet de oplossing is.

Met de TikTok training leren ouders hoe ze op een begrijpbare manier aan hun kinderen kunnen meegeven welke gevaren er kunnen schuilen achter het posten van video’s op het platform. Ook wordt uitgelegd hoe ouders op de achtergrond mee kunnen kijken naar de online acties van de kinderen zonder ze te hoeven verbieden er gebruik van te maken.
 
Volgens Beau Potman en Janine van Tulder zijn kinderen ook blind voor alles wat er zich op de achtergrond afspeelt in de video’s en focussen zij alleen op zichzelf. Van Tulder: "Zo nemen ze in de video niet alleen zichzelf op maar bijvoorbeeld ook het interieur, het kenteken van de auto of hun kleine broertjes of zusjes. Iedereen kan dus zomaar meekijken in het huishouden en hier misbruik van maken om zo het vertrouwen te winnen van een kind, met alle consequenties van dien". In de webinar ‘TikTok training voor ouders’ worden de ouders in een half uur klaargestoomd om verantwoordelijk met het platform om te kunnen gaan. Inschrijven voor de training kan hier.