Agenda


Warming Up Festival

Festival

Warming Up Festival

wo 20 oktober 2021 t/m zo 24 oktober 2021 - Tolhuistuin is Warming Up. Net als de rest van de wereld. Maar wat betekent dat? Hoe willen we verder? En, wat doet het met ons? Kom er achter tijdens Warming Up Festival 2021 in Tolhuistuin, van 20 t/m 24 oktober. Vijf dagen op rij een spannend programma vol kunst, muziek, theater, talkshows, podcasts en spoken word.

Church of Climate Change | Zo 24 okt

Zondagochtenddienst met verhalen, muziek en reflectie voor het hele gezin. Met optredens van de meest aanstekelijke singer-songwriter van Nederland, Gerson Main en storyteller Kwame Kondor, van de Church of Climate Change in Ghana, met verhalen van over de hele wereld over moed en vastberadenheid, over spitsvondigheid en verbintenis.


Overvloed | Patrick Nederkoorn & Sjoerd Groeskamp | Zo 24 okt

Een wetenschapper en een cabaretier maken zich zorgen over klimaatverandering. De ene vanuit ratio en cijfers, de ander vanuit gevoel en emotie. In Overvloed bundelen ze hun krachten en proberen ze de toekomst zo waarschijnlijk mogelijk te verbeelden. Beiden hopen ze dat hun toekomstvoorspellingen niet uit zullen komen. Maar wat moet daarvoor gebeuren?


Read Between The Lines | Joya Mooi en Shishani Vranckx | Vr 22 okt

Het is al de tweede editie van Read Between the Lines. Deze keer is te gast: Shishani Vranckx (te zien op de foto). Haar naam betekent ‘kroon’ in een van de oorspronkelijke Namibische talen. Ze is een vocalist, gitarist, songwriter en heeft een exceptioneel talent dat de grenzen van muziekgenres en culturen overschrijdt. Als muzikant, maar ook als antropoloog neemt ze deel aan het maatschappelijk debat en schrijft zij over onderwerpen als mensenrechten, corruptie en het milieu. In haar muziek geeft zij gemarginaliseerde groepen een gezicht en daarmee deelt zij ook haar eigen verhaal.


VALUE | Nieuwe Helden | Zo 24 okt

Na jarenlang te hebben geleefd in een economisch systeem dat streeft naar oneindige groei, is het tijd voor verandering. Het is tijd voor een systeem waarin tijd en ruimte is voor sociaal rechtvaardigheid, inclusiviteit en duurzaamheid. Maar, hoe ziet de transitie naar zo’n nieuw systeem eruit en welke rol kunnen wij als mens daarin spelen?