Eindhovense reclamebureaus bundelen krachten in Studio Lauda

05-10-2017 (15:46) - Bureaus

Marketing- & Communicatiebureau Fama Volat en Studio HVDB starten gezamenlijk de contentstudio Studio Lauda. Het nieuwe bureau zal zich richten op reclameproducties: van traditioneel drukwerk, film en fotografie tot en met sound design. De contentstudio is een antwoord op de stijgende vraag van bedrijven naar video- en beeldcontent voor social media en beeldbewerking.
 
 
De dagelijkse leiding van Studio Lauda is in handen van Carmen Roovers. Roovers was senior marketeer van de Efteling en gaf mede vorm aan de afdeling Communication Design, het interne reclamebureau van het attractiepark.
 
Aan het hoofd van de studio staat Henry van den Baar, een bekend gezicht in de Eindhovense reclamewereld. Van den Baar werkte voor vrijwel elk bureau-van-naam onder de rivieren.
 

reclamemuziek

“De behoefte voor reclameproducties is sterk groeiende bij onze klanten. Maar omdat Fama Volat per se middelenvrij wil blijven denken, willen we geen productie in huis. Met Studio Lauda kunnen we onze klanten een oplossing of alternatief bieden”, aldus Thomas Creemers over de betrokkenheid van Fama Volat. Op het kantoor op Strijp-S zullen in eerste instantie vier mensen komen zitten die specialisten inschakelen voor specifieke producties. Studio Lauda is de eerste contentstudio in Eindhoven die zich toelegt op de ontwikkeling van reclamemuziek zoals jingles en sound boards.
“Wij willen ieder idee tot leven kunnen brengen. Via welk zintuig dan ook” aldus Carmen Roovers die de dagelijkse leiding over Studio Lauda heeft.
 

Tirones concept

Studio Lauda adopteert het Tirones concept, een werkgelegenheidsproject op basis van de Startersbeurs. Afgestudeerde studenten in de richting grafisch ontwerp of digitaal design die nog geen vaste baan hebben, kunnen in aanmerking komen voor een werkervaringsplek bij het bureau.
 

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch