De Wolven helpt VastgoedPRO met PR lancering keurmerk

15-03-2018 (14:17) - Campagnes

De beroepsorganisatie voor vastgoedprofessionals, VastgoedPRO, heeft De Wolven opdracht gegeven om de communicatie van de lancering van het nieuwe keurmerk Vakkundig Gekeurd te doen. De grootste marktpartijen hebben zich al aangesloten. Op deze manier wil de sector de garanties vergroten voor huizenkopers om ernstige gebreken bij aankopen te vermijden.


Rob Overduin, operationeel manager van VastgoedPRO: “We hebben De Wolven in de arm genomen vanwege hun brede kennis van het medialandschap en inhoudelijke aanpak. We kijken uit naar een doelgerichte samenwerking waarbij we de markt het belang van professionalisering duidelijk maken en huizenkopers laten inzien hoe belangrijk het is een bouwkundige keuring door een deskundige partij te laten uitvoeren.”


Leonne van de Ven, mede-eigenaar van De Wolven: “We zijn blij met deze klant en zien dat Vakkundig Gekeurd belangrijk is, omdat de aankoop van een huis één van de belangrijkste beslissingen in iemands leven kan zijn. Het keurmerk zorgt ervoor dat de huidige oververhitte woningmarkt transparanter wordt en de koper precies weet waar hij of zij aan toe is.”

 

meer regulering nodig

De grootste bouwkundige keuringsbedrijven zoals bijvoorbeeld Perfectkeur en ook Woningschouw hebben VastgoedPRO als onafhankelijke partij gevraagd het keurmerk op te zetten. Elke aannemer of timmerman mag nu woningen keuren en gestandaardiseerde toetsingscriteria zijn er niet en er is ook geen geschillencommissie. 

Vanaf 1 februari is de bouwkundige keuring standaard als ontbindende voorwaarde opgenomen in het model koopcontract van 2018. “Een goede zaak”, zegt Roland Knoester, algemeen directeur van VastgoedPRO. “Huizenkopers moeten er dan wel van op aan kunnen dat de keuring door een gecertificeerd en onpartijdig bedrijf wordt uitgevoerd. Op dit houdt VastgoedPRO informatiebijeenkomsten in het land voor geïnteresseerde bouwkundig keurders. Vanaf 1 mei moeten huizenkopers een keuring kunnen laten uitvoeren onder het keurmerk Vakkundig Gekeurd.