Goud Uberconnected ontwikkelt Bike to School-campagne voor Coop

05-09-2017 (11:00) - Campagnes

De Bike to School-spaaractie is van start gegaan. Het betreft een grote, landelijke activatiecampagne in alle supermarkten van Coop, die ontwikkeld is door Goud Uberconnected. Coop werkt in de campagne samen met de commerciële partners Arla, Jacobs Douwe Egberts en Unilever. Veilig Verkeer Nederland (VVN) treedt in de campagne op als maatschappelijk partner van Coop.


De scholen zijn weer begonnen

In de actie, die zich met name richt op schoolgaande kinderen, kan gespaard worden voor bijvoorbeeld fietsverlichting en andersoortige fietsaccessoires, die de veiligheid van kinderen op de fiets vergroten. De campagne sluit aan op de bekende jaarlijkse VVN-campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’. In de Bike to School-actie benadrukt Coop, dat een goede start van het nieuwe schooljaar begint met een veilige en goed verlichte fiets. Zeker met het najaar voor de deur (de actie loopt tot 1 oktober) is dit van groot belang. 


verkeersongelukken

Manager Marketing en Communicatie van Coop, Jurjen Worp, benadrukt dat scholieren steeds vaker betrokken zijn bij verkeersongelukken. En dat er jaarlijks een grote stijging te zien is in het aantal jonge verkeersslachtoffers in de eerste weken van het nieuwe schooljaar. “De 260 supermarkten van Coop liggen vaak in de buurt van scholen. Met de actie levert Coop een bijdrage aan de verbetering van de verkeersveiligheid. We doen dat voor én samen met kinderen, maar ook samen met hun ouders en (groot-)ouders. Én uiteraard samen met onze commerciële partners en met Veilig Verkeer Nederland. Als Coop geloven wij in samenwerking. Zó maken wij het verschil”.