Malibu luidt de zomer in met  branded AR games

Malibu luidt de zomer in met branded AR games

12-06-2020 (11:11) - Campagnes

Pernod Ricard lanceert vandaag in samenwerking met social first marketingbureau GoSpooky de eerste Snapchat AR game voor Malibu’s nieuwe zomersmaak Malibu Lime. Met deze unieke gamified AR lenses, onderdeel van zomercampagne “A Bit of Sunshine”, speelt Malibu in op de sterk groeiende rol van augmented reality in het leven van digital natives.
 
De eerste game, Malibu Tropical Parkour, maakt gebruik van Snapchat’s innovatieve AR Marker Tech: een toepassing waarmee reclameborden, productverpakkingen en zelfs gebouwen op een interactieve manier digitaal tot leven kunnen worden gebracht door middel van augmented reality. Wanneer je de Snapcode op Malibu’s out of home uitingen scant en je camera op de abri’s en posters richt, verschijnt het spel op je scherm. GoSpooky is verantwoordelijk voor de concepten, creatie en volledige ontwikkeling van de AR lenses.
Ongeziwe Lupuwana, brand manager, Pernod Ricard: “Malibu is altijd op zoek naar innovatieve manieren om relevant te blijven. Augmented reality biedt nieuwe mogelijkheden, het is voor ons de perfecte manier om deze campagne tot leven te brengen.”
 
Naique Tanate, strategy director GoSpooky: “AR speelt een steeds grotere rol in het leven van jonge mensen. Het begon voornamelijk met face filters, maar we zien nu dat AR zich steeds verder ontwikkelt als extra lens waarmee jongeren naar de wereld kijken: het maakt een canvas van alle oppervlakken om ons heen. Met de lancering van Malibu Tropical Parkour op Snapchat zetten we samen met Malibu een volgende stap in de ontwikkeling van branded augmented reality.”
 
Naast de out of home campagne worden de AR lenses komende maand ook op Instagram en Snapchat gepromoot door middel van advertenties en influencers.
 
Bekijk de video hier