Nederlandse tech-fonds TechMeUp veilt campagnevideo voor omscholing IT-talent

25-06-2021 (14:18) - Campagnes

TechMeUp, dat met rentevrije leningen mensen helpt met omscholing richting de IT-sector, ontwikkelde in samenwerking met MIX de donatiecampagne Investeer anders. Investeer in een ander. De video die centraal staat in deze campagne wordt nu geveild als NFT met als doel om geld op te halen voor het fonds. 
 
Naast de oproep om te doneren wordt de video nu dus geveild als non-fungible token (NFT). Dit is een manier om eigenaarschap te koppelen aan digitale objecten en staat in koppeling met de blockchain. De NFT is beschikbaar via het NFT-veilingplatform Rarible. De opbrengsten van de veiling komen direct ten goede aan het tech-fonds van TechMeUp.
 
Mark Schoones, managing director bij MIX legt uit: “Dit is voor ons een hele interessante kans. Het mes snijdt namelijk aan twee kanten. Enerzijds maken we gebruik van de nieuwste technologie, wat past bij TechMeUp. Tegelijkertijd halen we geld op voor hetzelfde doel als de campagne, wat vervolgens de tech-industrie weer helpt om verder te komen. Een prachtige kans die we niet onbenut konden laten.” 
 
Er kan sinds vorige week een bod uitgebracht worden op de campagnevideo. Hier is geen eindtijd of eindbedrag aan gekoppeld. Een bod uitbrengen op de video kan via deze link.
 

Stress weghalen

Nikky Hofland, managing director bij TechMeUp zegt hierover: “Alles is mooi meegenomen. Maar het is een heel interessant experiment.” Duizenden mensen willen zich omscholen naar de IT-sector, maar hebben simpelweg de middelen niet. Een probleem dat tech-fonds TechMeUp wil oplossen. “Deze talenten zijn hard nodig want in 2030 zijn er 120.000 tech banen zonder geschikt personeel. Door allerlei bureaucratische regels is het voor hen onmogelijk om zichzelf om te scholen én tegelijkertijd hun inkomen te behouden. Die stress halen wij weg; maar daar is wel geld voor nodig”, aldus Hofland. 
 
Het geld in het fonds is afkomstig van bedrijven en particulieren. Dit is echter niet genoeg. Met de huidige donaties kan slechts 10% van de aanmeldingen de overstap maken naar de IT-sector. Met ‘Investeer anders. Investeer in een ander.’ roept TechMeUp op om te doneren. De campagneis landelijk te zien in social ads, print, DOOH en display.