Nieuwe podcast over eeuwenoude ingrediënten uit de natuur

Nieuwe podcast over eeuwenoude ingrediënten uit de natuur

22-07-2021 (12:09) - Campagnes

Natuurlijke verzorging, plantaardige voeding en kruidensupplementen lijken een moderne trend, maar zijn iets van alle tijden. Radiopresentatrice Emmely de Wilt gaat voor de nieuwe podcast 'Een Tuin Vol Verhalen' van Holland & Barrett op zoek naar de meest bijzondere verhalen en mythes achter deze ingrediënten. De eerste aflevering gaat over de verrassende eigenschappen van brandnetel en is vanaf vandaag hier te beluisteren.
 
“Steeds meer mensen zijn bewust bezig met de producten die ze gebruiken, of het nu gaat om voeding of verzorging," stelt Lies Goezinne, commercieel directeur van Holland & Barrett. "Producten met chemische stoffen maken plaats voor producten met natuurlijke ingrediënten. We zijn blij om te zien dat het vertrouwen in de kracht van de natuur toeneemt, maar we zien ook dat de consument kritischer wordt in de keuze voor natuurlijke producten - en dat is een goede zaak! Met deze podcast willen we op een leuke manier de oude legendes en achtergrondverhalen bekijken in het licht van de kennis van nu.
 

Zes verdiepende podcasts

Word je echt mooier van arganolie, en kan aloë vera levens redden? De podcast bestaat uit zes afleveringen waarin een aantal bijzondere ingrediënten uit de natuur onder de loep worden genomen. Host Emmely de Wilt gaat in gesprek met voedingsdeskundigen, beauty-experts en specialisten op het gebied van botanica en vertelt over de werking van deze geneeskrachtige kruiden en medicinale planten. In iedere aflevering staat de oorsprong van een ingrediënt centraal. Welke verhalen worden erover verteld? Wat is daar precies van waar en wat niet? Hoe gebruiken we het ingrediënt vandaag de dag? Het komt allemaal aan bod. Deze zomer bespreekt Emmely achtereenvolgens brandnetel, aloë vera, hennep, arganolie, chiazaad en gember.