Your Social en ASML presenteren kleinste advertentie ooit

04-10-2018 (13:21) - Campagnes

Your Social, onderdeel van Merkle, heeft in samenwerking met hun klant ASML ‘The Smallest Ad’ gelanceerd. De campagne is opgezet om technisch talent aan te trekken.


Remco de Groot, Social Media Consultant bij Your Social: “Het idee van de campagne is ontstaan vanuit een concrete vraag om awareness te creëren onder studenten aan de RWTH Aachen. Deze universiteit heeft 45.000 studenten in zeer relevante vakgebieden, maar de studenten hebben wellicht nog nooit van ASML gehoord. Dat willen we veranderen." 

 

micrometers

Het werven van technisch talent vraagt in de huidige markt om een slimme  aanpak. En dat betekent lang niet altijd je bedrijf wegzetten als groot-groter-grootst. Juist voor ASML is de dusdanig kleine advertentie van 33,27 x 7,76 micrometer, niet te zien met het blote oog, de manier om op te vallen bij mechanische engineers, software developers, electrical engineers en andere technische talenten. De vanaf nu ‘kleinste advertentie’ is drie keer kleiner dan het vorige record.


“Met onze kleinste advertentie nodigen we studenten uit in de wereld van nanolithografie”, aldus Hank Oosterbaan, wereldwijd verantwoordelijk voor arbeidsmarktcommunicatie. ASML speelt een grote rol in de wereldwijde chip industrie en dat moet bekend worden bij het technisch talent van morgen. ASML groeit hard. Het grootste deel van de vacatures staat open op de R&D campus in Veldhoven, een uur rijden van Aachen. Dat is dus ook de reden dat de lancering van The Smallest Ad campagne juist op deze grote technische universiteit plaatsvindt."