Dit kan beter

21-08-2016 (19:27) - Column

Een beetje opgelucht ben ik wel, nu De Spelen erop zitten. We hebben een zeer respectabele medaille-spiegel, al zag die er qua kleur af en toe een beetje anders uit dan gehoopt. Op naar 2020, is het devies. Wat straks in 2020 in Tokyo zeker beter kan, is de af en toe tenenkrommende verslaggeving.

‘Hoe voel je je nu?’ 
‘Wat dènk je nu?’
‘Ben je teleurgesteld?’

Zomaar een paar vragen van de crème de la crème van het Nederlands journaille aan Olympiërs die goud in gedachten hadden en die met zilver of brons, en een enkele keer ook met helemaal niets, huiswaarts moesten keren. De vragen aan de winnaars met een gouden plak vielen niet veel intelligenter uit.
 
Veel verloren journalistieke kansen dus in 2016. Om het in de vertrouwde Olympische toonzetting te houden: ‘Wat een drama voor de NOS’.
 
Veel beter overigens was de presentatie in de studio met kundige gasten, top sporters en niet zelden oud Olympiërs die op het puntje van hun stoel zaten als het om ‘hun’ sport ging. Heerlijk om te zien en hun verhaal sneed negen van de tien keer echt hout. Daar wil iedereen wel voor wakker blijven.
 
Toch is mijn overall conclusie: dit kan beter. Goud, zilver of brons? 
In 2016 haalde de NOS wat mij betreft nog nèt brons. 
 
Maar daar kwamen we natuurlijk niet voor.  


Nicolette Hulsebos