FrieslandCampina genomineerd voor Coolest Dutch Brands 2020

23-07-2020 (09:18) - Cool Brands

FrieslandCampina viert volgend jaar haar 150ste verjaardag. Wat begon als een coöperatie van zes boerenbedrijven is uitgegroeid tot een multibrand zuivelbedrijf dat gevestigd is in 36 landen. FrieslandCampina is het zevende genomineerde merk voor Coolest Dutch Brands 2020.
 
Duurzaamheid is een belangrijke pijler en omdat de zuivelcoöperatie zo groot is, heeft dat veel impact. Een voorbeeld: FrieslandCampina vervangt dit jaar in Europa alle plastic rietjes op drinkpakjes door een papieren variant. Daarmee wordt ruim 23.000 kilometer aan plastic rietjes bespaard. Het blijft natuurlijk niet alleen bij verpakkingen. Overal speelt verduurzaming een rol, vertelt Simone Boitelle, Global Director Corporate Affairs. ‘Van de boerderij en de medewerkers tot aan het product dat in de winkel staat.'
 

Nourishing by Nature 

'Onze missie is onze purpose en die is ‘Nourishing by Nature’. We hebben onze purpose onderverdeeld in drie pilaren: 1: betere voeding voor de wereld. 2: een goed inkomen voor onze boeren en 3: nu en voor toekomstige generaties. Bij alles wat we doen in het bedrijf laten we ons leiden door onze purpose.’

Lees het hele interview met Simone Boitelle en Sjoerd van Sprang, manager Sustainability & Innovation Corporate Communications in FONK #290. Heb je geen abonnement op FONK? Meld je hier aan en profiteer van de zomeractie.
 

Over Coolest Dutch Brands

De redactie van FONK selecteert ieder jaar twaalf van origine Nederlandse merken die in aanmerking komen voor de titel Coolest Dutch Brand van het jaar. De genomineerde merken voeren elk op hun eigen manier, sustainability hoog in het vaandel. Ze zijn positief zichtbaar in de media vanwege hun (vernieuwende) product of dienstverlening en weten door intelligente marketing aantoonbaar een breed publiek aan zich te binden. Eerder in de 2020-serie: Verstegen Spices & Sauces, MUD Jeans, de Edwin van der Sar foundation, Naïf, Aquablu en fairf.
 

Finale 2019-editie verplaatst

Vanwege Covid-19 is de finale van Coolest Dutch Brands 2019 verplaatst naar 14 oktober aanstaande. De drie finalisten VanMoof, Seepje en The FlowerFarm gaan op die dag met elkaar de
vriendschappelijke strijd aan. Heb je nog geen ticket en wil je er op 14 oktober bij zijn en meebeslissen wie zich Coolest Dutch Brand van 2019 mag noemen? Koop dan hier je ticket.

Coolest Dutch Brands 2019 is powered by Ruwer, de Ondernemer, Candid, Edelman Amsterdam, MassiveMusic, Studio Piraat en Hammerfest.