Alles over film en animatie leren met REDRUM

03-04-2018 (10:33) - Creatie

Er is een grote behoefte aan filmers en professionals op het gebied van animatie, maar er is te weinig aanbod en de opleidingen, die meestal vier jaar duren, moeten vaak nog worden aangevuld met praktijkstages. Reden voor REDRUM om een halfjaarlijkse opleiding te beginnen die voor iedereen toegankelijk is en snel voor nieuwe aanwas moet zorgen. 


Carlijn Pluijmakers Emmen
, partner bij REDRUM: “Voor veel jonge studenten is een vierjarige opleiding en stagelopen een uitkomst om langzaam achter hun beroep te komen en hiernaartoe te groeien. Als je al precies weet wat je wilt, kun je een groot deel van de lessen van de reguliere opleidingen skippen. Daarom hebben we een super efficiente opleiding van 6 maanden ontwikkeld. Studenten krijgen alleen les in dat wat echt bijdraagt aan het leren van filmen, editen en animeren. Dit beroep is immers ook gewoon heel veel doen. Maken, maken, maken. Na de opleiding heb je een prachtige showreel waar je direct mee aan de slag kunt. Dit is wat wij vaak missen bij sollicitanten.”

 

kleine klassen voor iedereen

De lessen worden in kleine groepen gegeven door docenten die met veel ervaring de kneepje van het vak kunnen doorgeven. De lokalen zijn gevestigd boven het bedrijfspand van REDRUM waar ook de greenscreenstudio is gevestigd. Iedereen kan zich inschrijven, van jongeren die op zoek zijn naar een vervolgopleiding tot mensen die een carriereswitch overwegen. Inschrijven kan vanaf nu.