CLEVER°FRANKE visualiseert freestyle BMX

18-12-2018 (09:19) - Creatie

CLEVER°FRANKE toonde afgelopen weekend voor het eerst een live visualisatie van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) freestyle BMX kampioenschappen in Eindhoven. Door middel van sensoren werden zowel de performance van BMX-ers al hun gereden pad weergegeven. 


De sport wordt steeds populairder en is daarom in 2020 voor het eerst ook onderdeel van de Olympische Spelen. KNWU wilde freestyle BMX nog meer op de kaart zetten, door het publiek de beter te laten beleven. 'We wilden een nieuwe kant van de sport laten zien, die de bezoekers meeneemt in het perspectief van de BMX rijders', vertelt Pim Postel van Team Innovatie van de KNWU. 'Zo kunnen toeschouwers beter inzicht krijgen in de prestaties van de BMX-ers en intensiever de spanning, energie en adrenaline van de sport ervaren.'


'Data visualisatie op zich is al een uitdaging. Om een live visualisatie te maken, van een snelle sport, in 3d is een compleet nieuwe uitdaging. Ons doel was om een uitdagende live visualisatie maken die de performance van de BMX-ers in een aantrekkelijke maar ook simpel te begrijpelijke wijze weergeeft', Gert Franke, mede-oprichter van CLEVER°FRANKE.