De Doelen viert 75 jaar vrijheid met 'Sterker door strijd' poster

De Doelen viert 75 jaar vrijheid met 'Sterker door strijd' poster

05-05-2020 (11:29) - Creatie

Concertgebouw de Doelen in Rotterdam viert het feit dat het vandaag 75 jaar geleden is dat Nederland bevrijd werd met een bijzondere ’Sterker door Strijd’ poster in meer dan 20 talen. Berbers, Zweeds, Kaapverdiaans, Turks, Papiaments en Pools en in een keur aan andere talen die in de stad gesproken worden. 
 
Begin april werd een gigantisch geveldoek met daarop het Rotterdamse motto in meer dan 20 talen boven de ingang van het concertgebouw bevestigd. Een steuntje in de rug voor de bewoners van de stad. Het motto van Rotterdam 'Sterker door strijd' werd in 1948 door de toenmalige vorstin, koningin Wilhelmina, aan de stad toegekend. Het Feyenoordlegioen draagt de spreuk al jaren hoog in het vaandel.
 
Er staan 24 talen op de Sterker Door Strijd poster die je hier kunt downloaden. De Doelen doet ook nog een oproep: in een internationale stad als Rotterdam worden natuurlijk veel meer talen gesproken; naar schatting ruim 170. Welke taal ontbreekt er nog volgens jou? Laat het ons weten via instagram @dedoelenrotterdam, dan voegen we jouw Sterker Door Strijd toe aan onze verzameling.