Dog and Pony ontwerpt visuele identiteit BNNVARA

30-08-2017 (13:26) - Creatie

Afgelopen week introduceerde BNNVARA haar nieuwe visuele identiteit. De omroepcombinatie, die tot nu toe bleef uitzenden onder twee aparte merken, treedt voortaan met één merk naar buiten. Ontwerpbureau Dog and Pony is verantwoordelijk voor de nieuwe visuele identiteit.


op elk device eenzelfde visuele ervaring

Dog and Pony ontwikkelde op basis van de nieuwe brand story en brand strategy een visueel concept dat recht doet aan het crossmediale platform, met als onderdelen TV, radio, digitale platforms zoals eigen websites, Youtube channels en social media. Het resultaat is een dynamisch visueel systeem, dat BNNVARA in staat stelt de gebruiker op elk device eenzelfde visuele ervaring te bieden.


iconisch, clean en toepasbaar

Het verbindende element is een iconisch, clean en toepasbaar logo. Dog and Pony koos voor een variant van drie krachtige rode balken, die enerzijds de interne drive van BNNVARA visualiseert (ontdekken, onthullen, ontketenen) en anderzijds refereert aan het ‘hamburgermenu’. Die claim op het internationale symbool van ‘inhoud’, is een overtuigend statement binnen het Nederlandse medialandschap.

 

In samenwerking met Addikt (motion design), MethodAudio (sound design) en de design- en digital afdeling van BNNVARA werd de identiteit doorontwikkeld en uitgewerkt in idents, promo’s, adds, websites, apps en andere on- en offline toepassingen.


hét progressieve mediamerk

Directeur Gerard Timmer van BNNVARA: “We hebben de ambitie om hét progressieve mediamerk van Nederland te zijn. Dog and Pony heeft een helder, dynamisch en toepasbaar concept ontwikkeld wat ons direct bij de eerste presentatie positief raakte. In de doorontwikkeling van dit concept zijn we prettig en uiterst effectief gezamenlijk opgetrokken en hebben ze blijk gegeven de waardes en identiteit van dit nieuwe mediamerk goed te kunnen vertalen naar een huisstijl die ons in staat stelt onze ambitie naar de toekomst te realiseren.”

 

 

BNNVARA logo animation from Dog and Pony on Vimeo.