Eijk & Van der Lubbe pakt ingang Nationaal Archief aan

Eijk & Van der Lubbe pakt ingang Nationaal Archief aan

11-09-2018 (11:09) - Creatie

Na de vernieuwing van de studiezalen en de publieksruimten van het Nationaal Archief in Den Haag mocht van Eijk & Van der Lubbe het entreegebied aanpakken. Samen met diederendirrix architecten zijn de ingrepen tot stand gekomen.


Door de gevel op de begane grond naar buiten te plaatsen, heeft het entreegebied zich geopend richting het plein. De ingang is zichtbaar geworden, licht treedt toe in de publieksruimten en horeca loopt door van binnen naar buiten. Vanuit het nieuwe entreegebied kan de bezoeker naar de studiezalen, de omloop met kleine tentoonstellingen over het Nationaal Archief en de expositieruimte.

 

ontmoetingsplaats

Binnen het entreegebied is horeca geïntegreerd waar verbleven maar ook gewerkt kan worden. Betegeld met Makkummer witjes en met gebruik van ontwerpen van klinkende namen uit de Nederlandse ontwerphistorie. Meubels van Gerrit Rietveld en Martin Visser staan naast meubels van hedendaagse ontwerpers zoals Arjan Brekveld en Danny Fang.