Masterstudenten Design Academy Eindhoven tonen werk bij Het Nieuwe Instituut

Masterstudenten Design Academy Eindhoven tonen werk bij Het Nieuwe Instituut

02-04-2021 (17:03) - Creatie

Op de 3e etage Het Nieuwe Instituut presenteert Design Academy Eindhoven Moving in Stasis. Deze hybride tentoonstelling met een publiek programma online van 8 t/m 11 april, toont afstudeerwerk uit de Masters-lichting 2020 van de Design Academy Eindhoven. De Design Academy Eindhoven zag zich door de externe omstandigheden vorig jaar gedwongen om de jaarlijkse Graduation Show in andere vorm op te voeren. In afwachting van hun tentoonstellingsmoment zijn nu, in samenwerking met Het Nieuwe Instituut, 60 werken overgebracht naar Gallery 3 By You.
 
Moving in Stasis is een tentoonstelling over de eigen totstandkoming en probeert grip te krijgen op het proces van het maken van een tentoonstelling in deze tijd. Het museum wordt hierbij gebruikt als plek om dingen te maken. De uitkomst daarvan wordt uiteindelijk in de digitale ruimte geëxposeerd. Het project luidt een collectieve poging in om vooruit te bewegen, doordat het nieuwe inzichten over individueel werk faciliteert en een wederkerende, kritische ruimte biedt waar juist nu gebruik van kan worden gemaakt. De tentoonstelling is in zijn geheel gecureerd, ontworpen, en ontwikkeld door de afgestudeerden. Diverse werken, waaronder performance, filmvertoningen, objecten, geschriften en radio-uitzendingen, worden voor het oog van de kijker ontward en in een nieuwe vorm opgevoerd. De onderwerpen lopen uiteen van narratologie tot modaliteiten binnen de zorg, van choreografieën van ambachten tot onzichtbare architecturen.
 
Het publieke programma is vanaf donderdag 8 april tot en met zondag 11 april te volgen via audio- en livestreams op de tentoonstellingswebsite en via live.hetnieuweinstituut.nl.
 
Het programma start met een rondleiding door de tentoonstelling, gevolgd door podcasts (Radio Stasis) met interviews met externe gasten, vocale oefeningen, meditaties, audio documentaires, onderzoekverkenningen, paneldiscussies, performances, soundscapes, conversaties, en voordrachten. Aanvullend hierop zijn er livestreams (Moving in Stasis TV en Cinema) met onder meer filmscreenings, Q&A’s, thematische paneldiscussies, interviews, performances en live workshops.  
 
Luister naar de eerste twee podcasts van Moving in Stasis: movinginstasis.com/public_programme