Mischa Blok maakt podcast bij KOREA. tentoonstelling

Mischa Blok maakt podcast bij KOREA. tentoonstelling

18-10-2021 (12:13) - Creatie

Speciaal voor de nieuwe tentoonstelling 'KOREA. Poort naar een rijk verleden' maakt Mischa Blok een podcast. Mischa Blok is presentator bij NPO Radio 1 en Avrotros, heeft haar eigen programma Miss Podcast en maakte onder andere een radiodocumentaire over haar eigen adoptieverleden. In de nieuwe podcast 'Poort' vertelt Blok over haar relatie met Korea en in hoeverre haar geboorteland nog als haar thuis aanvoelt. Ze verbindt het thema aan een werk van Juree Kim (Zuid-Korea, 1980), die in de expositie in Leeuwarden te zien is.

NPO Radio 1-presentator en podcastmaker Mischa Blok is geboren in Zuid-Korea. Het kunstwerk Hwigyeong van Juree Kim (Zuid-Korea, 1980) inspireerde haar bij het maken van deze podcast, waarin zij zichzelf afvraagt in hoeverre haar geboorteland nog als haar thuis aanvoelt. Mischa doet dit in haar eigen, kenmerkende stijl: persoonlijk, kwetsbaar en onderzoekend: "Het is zo wonderlijk dat je je thuis kunt voelen op een plek waar je ooit was, maar waar ik helemaal geen herinneringen aan had." aldus Mischa Blok in de podcast.
 

KOREA. Poort naar een rijk verleden.

Met de ongekende hype rond Squid Game, de Oscarwinnende film Parasite en de populariteit van K-pop zoals BTS en hun nieuwste clip met Coldplay is de Zuid-Koreaanse popcultuur hot & happening. Het Princessehof in Leeuwarden duikt in de cultuurgeschiedenis van dit bijzondere land, aan de hand van thema’s als eetcultuur, schoonheidsidealen en rituelen. Topstukken uit het National Museum of Korea in Seoul komen voor het eerst naar Nederland. Van betoverend celadon uit de Goryeo dynastie en een moon jar uit de Joseon periode tot muziekinstrumenten en kostuums van het Gugak Centre in Seoul en Museum Volkenkunde in Leiden. Maar ook spraakmakende hedendaagse kunstinstallaties en filmbeelden.
 
KOREA. Poort naar een rijk verleden is van 16 oktober 2021 t/m 22 augustus 2022 te zien in het Princessehof in Leeuwarden.