Nederlandse musea bundelen krachten in sieradenplatform

20-11-2019 (12:05) - Creatie

Museum Arnhem lanceert samen met Modemuze en vijf andere Nederlandse musea het nieuwe online sieradenplatform Sieradenmuze. De website brengt sieradencollecties van verschillende musea samen, van modern design tot historische uurwerken. Blogs met onderzoek en verhalen van diverse auteurs uit het veld hierover geven context. 

Sieradenmuze is een initiatief van Museum Arnhem, Centraal Museum, Rijksmuseum, TextielMuseum, CODA Museum Apeldoorn, Design Museum Den Bosch en Modemuze. Het platform is het resultaat van een duurzame samenwerking tussen deze musea. De verschillende collectieprofielen die aanwezig zijn binnen Collectie Nederland worden op Sieradenmuze gezamenlijk gepresenteerd. De musea werken samen als één platform, maar ieder vanuit het eigen profiel en expertise.

Sieradenmuze is een onderdeel van Modemuze en richt zich op het delen van kennis over sieraden, het samenbrengen van een community en het onder de aandacht brengen van sieraden bij een breed en divers publiek. De realisatie van het platform is mede mogelijk gemaakt door het Mondriaanfonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. 
 
www.sieradenmuze.nl