'Our House', een museum voor elektronische muziek

'Our House', een museum voor elektronische muziek

05-10-2021 (16:15) - Creatie

Amsterdam krijgt een eigen museum voor elektronische muziek cultuur: Our House opent officieel haar deuren op vrijdag 29 oktober. Het is het eerste moderne museum ter wereld gericht op de ontstaansgeschiedenis, cultuur en subculturen van de elektronische muziek. Een keur aan legendarische DJ’s en evenementenorganisaties leverden een bijdrage aan Our House.

Entertainment, techniek en storytelling komen er samen in een innovatieve beleving. Centraal staat het indrukwekkende verhaal en de kernwaarden van ruim vier decennia dance-cultuur. In zes exposities en 15 installaties komen de geschiedenis, muziek, cultuur, gemeenschap en toekomst van de elektronische muziek tot leven. Behalve fototentoonstellingen zijn er ook interactieve vinylspelers, waar bezoekers kunnen bladeren door 150 iconische platen. Er is een in-house geproduceerde documentaire met unieke content over de geschiedenis van de dancecultuur, een archief met honderden flyers en de mogelijkheid om muziek te maken op iconische drumcomputers.
 

Culture Ride

In de traditie van legendarische housefeesten eindigt het museumbezoek aan Our House met een bijzondere eindshow. De Culture Ride is een audiovisuele 4D ervaring, die de bezoeker meevoert door een halve eeuw van elektronische muziek, technologie, cultuur en magische momenten.
 
Mede-iniatiefnemer Jeroen Jansen: "Samen met meer dan 150 (inter)nationale artiesten, promotors, creatieven, producenten, curatoren, operators en DJs hebben we de afgelopen twee jaar gewerkt aan de totstandkoming van de collectie. Het is een eer om hiermee een ode te kunnen brengen aan deze fantastische cultuur."

Our House opent op vrijdag 29 oktober aan de Amstelstraat 24-26 in Amsterdam.