Pebbles van Vinothraj P.S. wint IFFR 2021 Tiger Award

Pebbles van Vinothraj P.S. wint IFFR 2021 Tiger Award

08-02-2021 (09:00) - Creatie

International Film Festival Rotterdam (IFFR) heeft de winnaars van de competities van haar uitgebreide 50ste jubileumeditie bekendgemaakt. Het Zuid-Indiase Pebbles van Vinothraj P.S won de Tiger Award, terwijl I Comete – A Corsican Summer van de Franse filmmaker Pascal Tagnati en Looking for Venera van Norika Sefa uit Kosovo de Special Jury Awards wonnen. De VPRO Big Screen Award ging naar El perro que no calla van Ana Katz uit Argentinië, en Quo vadis, Aida? van de Bosnische filmmaker Jasmila Žbanic, won de BankGiro Loterij Publieksprijs.
 
Festivaldirecteur Vanja Kaludjercic: “We zijn ongelofelijk trots dat we in deze uiterst lastige tijd een uitmuntende selectie films bijeen hebben kunnen brengen in ons aangepaste festivalformat. De Tiger Competition werd uitgebreid naar 16 films. Ze reflecteren de veelzijdigheid aan stemmen en visies, van talenten die in de jaren hierna nog meer fantastische cinema gaan maken. Van de afgelopen periode hebben we geleerd dat de filmindustrie veerkrachtig is, net als ons publiek, dat het eerste deel van IFFR 2021 volledig omarmde en met ons vierde.”
 

Met de klok mee: Sunsets, everyday, Terranova, Pebbles, Maat Means Land

De Ammodo Tiger Short Awards werden toegekend aan Sunsets, everyday van de Pakistaanse filmmaker Basir Mahmood, Terranova van Alejandro Pérez Serrano en Alejandro Alonso Estrella uit Cuba, en Maat Means Land van de in Californië woonachtige Native American kunstenaar en filmmaker Fox Maxy. Daarnaast nomineerde IFFR Flowers blooming in our throats van de Belgische Eva Giolo voor de Short Film categorie van de European Film Awards (EFA).
 

 

Van links naar rechts: The Edge of Daybreak, Manifesto, La nuit des rois

De FIPRESCI Prize ging naar The Edge of Daybreak van de Thaise filmmaker Taiki Sakpisit. De Noorse regisseur Ane Hjort Guttu won de KNF-prijs voor haar korte film Manifesto. La nuit des rois van Philippe Lacôte uit Ivoorkust won de Youth Jury Award.
 
 
Met de klok mee: I Comete - A Corsican Summer, Looking for Venera, Quo vadis Aida?, El perro que no calla


De winnaars van de Tiger Competition 2021, Pebbles, I Comete – A Corsican Summer en Looking for Venera zullen langer te bekijken zijn op IFFR.com: van zondag 6 februari 18:00 tot dinsdag 9 februari 21:00. Streaming is alleen toegankelijk binnen Nederland. De drie Ammodo Tiger Short winnaars – Maat Means Land, Sunsets, everyday en Terranova – worden ook beschikbaar gesteld in hetzelfde tijdsvenster, evenals de winnaar van de Big Screen Competition 2021, El perro que no calla en de winnaar van de BankGiro Loterij Publieksprijs, Quo vadis, Aida?.
 
Met de Awards Ceremony sluit IFFR het februari-gedeelte van het festival af. De komende maanden organiseert het festival evenementen als Vive le cinéma! in samenwerking met Eye Filmmuseum, IFFR Unleashed: 50/50, RTM, Curaçao IFFR en Animatie Variatie met Rotterdam Philharmonic. IFFR sluit de jubileumeditie af met vier festivaldagen van 2 tot en met 6 juni 2021.