Perspekt Studio’s ontwerpt unieke tentoonstelling Frida Kahlo

Perspekt Studio’s ontwerpt unieke tentoonstelling Frida Kahlo

31-08-2021 (17:10) - Creatie

Frida Kahlo (1907-1954) is zonder twijfel een van de bekendste en meest geliefde kunstenaars ter wereld. Haar indrukwekkende kunstwerken, roerige leven en bijzondere levensstijl doen Kahlo uitgroeien tot een wereldwijd icoon én cultfiguur.

Twee van 's werelds belangrijkste Frida Kahlo-collecties komen voor het eerst bij elkaar in de tentoonstelling Viva la Frida! - Life and art of Frida Kahlo, die van 8 oktober 2021 tot en met 27 maart 2022 te zien is in het Drents Museum in Assen. De vermaarde schilderijen en tekeningen uit het Museo Dolores Olmedo worden getoond naast een buitengewone collectie van haar persoonlijke bezittingen als kleding, beschilderde korsetten en sieraden van Museo Frida Kahlo. Door deze twee collecties uit Mexico-Stad samen te voegen heeft het Drents Museum de kans om het complete Frida-verhaal vertellen.


Viva la Frida!

De vormgeving van Viva la Frida! is in handen van Perspekt Studio's, Haarlem. In de Abdijkerk van het museum maken bezoekers kennis met de Mexicaanse kunstenaar aan de hand van de korte film Meet Frida. Bij de tentoonstelling wordt een uitgebreid randprogramma ontwikkeld, waaronder lezingen en een podcastserie. Voor Viva la Frida! gelden speciale openingstijden: van maandag tot en met zondag van 10.00 - 18.00 uur en op vrijdag van 10.00 - 22.00 uur.