STRP & Fontys presenteren New Scenarios for the Future

08-03-2019 (10:39) - Creatie

Tijdens STRP Festival 2019, van 30 maart t/m 7 april in het Klokgebouw in Eindhoven, organiseert STRP samen met Fontys Hogescholen Creatieve Economie het tweedaags Conference & Dialogue programma New Scenarios for the Future.


Wetenschappers, kunstenaars, critici, schrijvers en denkers delen nieuwe inspiratie, nieuwe beelden en nieuwe idealen die hard nodig zijn om te bouwen aan een hoopvolle toekomst. Bijzonder aan dit programma is dat je geen moment stil hoeft te zitten. Er is een ruime keuze uit plenaire keynotes, kleinschalige artist talks, paneldiscussies, performances en tours door de expo.
 

Creatieve Economie

STRP brengt met de conferentie, als onderdeel van het Festival, meer achtergrond en diepgang bij haar missie om met een kritisch optimistische blik nieuwe scenario's voor de toekomst te delen met een breed publiek. Creatieve Economie is een van de vijf onderzoeksthema's van Fontys Hogescholen. New Scenarios for the Future draagt bij aan Fontys’ missie om onderzoek te versnellen en een verbinding te leggen tussen alle culturele en creatieve studies bij Fontys en de samenleving als geheel.
 

Het conferentieprogramma bevat onder andere keynotes van Andrew Keen , Black Quantum Futurism , James Bridle en Maxim Februari. Daarnaast kunnen bezoekers naar het multimediale spektakel van Discrete Figures van Daito Manabe, deelnemen aan de augmented reality tour Billenium op StrijpS of het gesprek aangaan met Heather Dewey-Hagborg die een virus heeft ontwikkeld waarmee we letterlijk de liefde kunnen verspreiden. 
 

Kaarten voor de conferentie (3 en 4 april, Klokgebouw Eindhoven) zijn voor €45,- per dag verkrijgbaar via STRP.nl. Voor studenten geldt een dagtarief van €27,50.