Succesvol Forum on European Culture krijgt vervolg

21-12-2017 (10:59) - Creatie

In 2016 waren onder anderen Rem Koolhaas, Ulrich Seidl, Jude Law, Chantal Mouffe en Benjamin Barber te zien bij het Forum on European Culture. Het werd een succes, reden voor De Balie en DutchCulture om een tweede editie te organiseren. 

 
Deel twee zal plaatsvinden van 31 mei tot en met 3 juni 2018. Er worden weer belangrijke internationale kunstenaars en denkers opgetrommeld om op verschillende locaties in Amsterdam ideeën uit te wisselen over de toekomst van Europa. Het thema van editie 2018 is Act for Democracy! Thema’s als Brexit, Polen, het toenemend regionalisme en de migratiecrises aan de randen van Europa zullen de revue passeren. Hoe staat Europa ervoor en hoe kunnen voorvechters van de democratische vrijheid bijdragen aan een nieuw narratief voor Europa? 
 
Daar gaan onder anderen Alessandro Baricco, Natalia Kaliada, Achille Mbembe, Flavia Kleiner, Wolfgang Tillmans, Zaki Nusseibeh, Madi Maxwell Libby, Artur Zmijewski, Rem Koolhaas en Wende Snijders het uitgebreid over hebben. Met debatten, lezingen, films en vele andere activiteiten. Het volledige programma is hier te vinden.