Unieke samenwerking aan wieg eerste VR-familiefilm

18-04-2017 (14:05) - Creatie

Woensdag 19 april 2017 gaat de boeken in als de dag dat de eerste virtual reality familiefilm te zien was in Nederland. De première van High Five, een coproductie van Samsung en &samhoud media, vindt plaats in The VR Cinema in Amsterdam. 
 
VR-regisseur Jip Samhoud is trots op de Nederlandse sterrencast, bestaande uit Frank Lammers, Stefan de Walle, Bracha van Doesburgh en Daan Schuurmans: ‘Een virtual reality film met zulke ervaren acteurs en actrices, waar de hele familie naartoe kan, is uniek. High Five laat zien dat virtual reality verder gaat dan een gimmick.’
 
High Five gaat over twee doortrapte boeven die het gemunt hebben op de revolutionaire High Five Machine van het jonge genie Frederique. Ze proberen hun slag te slaan als haar ouders, de rijke baron en barones, weer eens van huis zijn. Het meesterbrein probeert via uitgekiende uitvindingen uit handen te blijven van de schurken met een spannende achtervolging door het kasteel als gevolg.
 
Het spatial sound design van de film is gedaan door Amp.Amsterdam en het scenario is geschreven door Teddy Cherim. The VR Cinema is geopend van woensdag tot en met zondag. High Five is de komende zes weken ieder uur te zien.
 
credits 
Cast: Frank Lammers, Stefan de Walle, Daan Schuurmans, Bracha van Doesburgh
Producent en VR-regie: Jip Samhoud
Spelregie: Frank Lammers
Creative Director: Marijn Korver
Scenario: Teddy Cherim
Sound Design: Amp.Amsterdam
Music Composer: Mark Pütz
 
De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.